View Single Post
Eski 02-10-2011, 00:27   #925
missmenas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram Mesajı Göster
Sevgili Hatice hanım,hoya çelikleri muhteşem görünüyorlar,ellerine sağlık,benimkilerde büyüyolar,hoya bogor fazla büyümedi,cinsinden mi acaba?

Çiçeklenince görsel şölen olacak hoya kafede,görmek isterim.Ben hoyaların isimlerini pek bilmiyorum,çiçek renklerine göre fide isteyebilirim.Evde yer yok ama birkaç renk daha olabilir diye düşünüyorum.Bu çiçekler yüzünden turlarada katılamıyor hale geldim,gidersem bozulurlar diye korkuyorum,çünkü sularını
ayarlayarak döküyorum.
Sevgi ve selamlar.
Sevgili Perihan hanım,
Yakın bir zamanda köklendirmedeki başarı olayı gerçekleşsin listeyi açıklarım,
2 haftaya kadar yeni çeliklerin akibeti belli olur. Listeyi yayınlayınca, isimlerinden görsellere bakarsınız nette. Görsellerdeki çiçek ve yaprak seçimi birkaç tane daha seçmenize yardımcı olur. Taabi birkaç tane diyoruz ama, hal tatil ve gezilerimizi etkilemeye başladıysa durumunuzun benden farkı yok demektir. 2 tane yıllık grup gezimizi iptal etmek zorunda kaldım bu yıl. Gitti güzelim tatiller maviyolculuk ve yayla turumuz vardı maalesef ben katılamadım. Gelecek yıla yapılan program öncesi mutlaka birilerini o günler için bulmalıyım.
Sizinde evdeki bitki sayınız az değil biliyorum, bu arada gönderdiğim hoyalara en güzel bakımı yapan Siz oldunuz. Gözümün önünden gitmiyor hoyalardaki gelişmeler. Hoya bogor biraz nazlı büyüyen tür, ilk yılı güç toplamakla geçer 2. yılı başlar çılgınca sürgün vermeye hem yan sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlar. Yarasa gübresini düzenli kullanmanızın etkisi diyorum ben birde taabiikine Sizin gösterdiğiniz itina ve Sevgi, gelecek baharla birlikte sürgünlerde çiçek sapları çıkartmaya başlarsa hoyalarınız hiç şaşırmam doğrusu.
Hiçbir güzellik fedakarlık göstermeden gelmiyor maalesef. Bizde gezilerimiz ve tatillerimizle bu fedakarlığı yaptık bu Yıl, gelecek Seneye kimbilir, çiçeklerden çok iyi anlayan bir Dostunuz taşınır yakınınıza
aklınız arkada kalmadan Bitkilerinizi emanet edebileceğiniz bir Dost diliyorum sizin için....
Bana gerçi 1 kişide yetmez oldu ilk tatilimde, emanet edeceğim kişiyi duyar gibi oluyorum '' nerden uydum bu deliye ''

missmenas Çevrimdışı   Başa Dön