Genel olarak sorunların basında koku sorunu gelıyor.Simdi aklın yolu birdir ölüyü kokutmayan nedir? toprak deyilmi ozaman yapmanız gereken ince kalın karısık kuru topragı mümkünse yarım parmak kalınlıgında serin sermeden önce serilicek yerin altına kirec serpin güzelce böylece toprak kuru oldugu icin icine dıskı topragın icne cabuk karısıcaktır ve kirecte topraga yardmcı olup koku yapmamasını sağlıcaktır.Ben yıllardır bunu yaparım ve koku cok azolur kümesimde.Ve tavuklarım sükürler olsunki topragın verdiği sağlıkla hic sitrese girmezler.ayda veya bir bucuk ayda isteğe ve tavuk sayısına göre topragı deyiştire bilir tavukların altından aldıgınız topraklı gübre ile bahceniz varsa bahce gübresi yapabilirsiniz.İkinci olarak denizli horozu resimdeki horoz ise o horoz 3 aylık olamaz daha büyük enaz 5 veya 6 aylık bu horoz.Muhtemelen ötüsü kısa oldugu icin satmıslar o fiyata sana.Ben 3 tane civciv aldım petsoptan öylesine berki dedim tavuk cıkarlar tavuklarımın yanına koyar beslerim dedim büyüdüklerinde.İlginc bir durum oldu ikisi tavuk biri horoz cıktı daha 2 aylıklar önlerınde uzun bir yol var tavuklardan ayrı besliyorum ama inanın bamaya kıyamazsınızcok güzeller.Ayrıca horoz olanda denizli horozu veya gerede yerli ırkı tavuklara göre daha büyük ama simdilik tavuklara karsı pek sansları yok onun ıcın onları tavuklardan uzak tutuyorum.Ayrıca cakıl kum gib seylerden tavukları uzak tutun kümes icinde kum cakıl olursa parazit ve pire cok olur özelıkle kumdan uzak tutun tavuklarınızı.Hadi kendinize cici bakın umarım faydam olmustur.
|