Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol
selam yorumların çoğunu 0kudum ,umarım etidot67 beklenen neticeyi verir
yaklaışık 3 dönüm kapama ceviz bahçemiz var geçen sene cevizlerde başka bir firmanın bor gübresini kullandım zararlılarla mücadeleyi zamnında ve ölçüsünde yaptım sonuç mükemmel oldu,fakat bu yıl herşey tepetaklak oldu ve cevizde resmen taban yaptık
sizin ürününüz fiyat olarak çok uygun diyer bitkilerimdede kullanıcam
sizin ürünüzü kullanmak isterim
|
Çiftçilik artık iyice zorlaştı. Zeytin beş sene önce de aynı fiyatta idi ama mazot değil. Her halde, maliyetini azaltmaya çalışmayan çiftçiler batacaktır zannediyorum. Bu da çok üzücü. Kapitalizm bizi yavaş yavaş yiyip bitiriyor galiba.
Ben ülkemizde bir çok küskün olduğuna inanıyorum. Bilgisi olan, gençliğini toprağa harcayan ama kimse değer vermediği için bu bilgileri heba olan küskünler.
Bor, bitkinin ihtiyacı olan 16 elementten sadece bir tane. Bence, tam olarak bitki besleme yapmak istiyorsak bu 16 elementin hepsinin de aynı kıymete sahip olduğunu düşünerek hareket etmek gerek.
Nasıl ki ayağımızda oluşan bir mantar için hem haricen hem de dahilen ilaç kullanıyorsak ve yerine göre bazen bir metodu diğerine tercih ediyorsak, bitkilere de aynısını yapabiliriz diye düşünüyorum. Nedenleri değişebilir. Kimi zaman maliyeti azaltmak için, kimi zaman daha iyi neticeler almak için, farklı farklı yöntemler deneriz. Burada sıkıntı olan şey şu: Paramız az, hemen hemen herkes yüksek maliyetlerle mucizeler teklif ediyor.Garanti gibi görünen çözümler pahalı
vb.
Açık konuşayım, eğer komşunuz zarar etmenizi ve böylece tarlanızı elinizden çıkarma kararı vermenizi dört gözle bekliyorsa, zaten başarı şansınız %50 azalıyor. Bir de sizin yeterli teorik bilgi ve denemeleriniz yoksa, işinizi yetersiz pratikler ile yapıyorsanız..
Belki bu konuda yazılanların hepsi yalan. Böyle düşünmek lazım. Neden böyle oldu demek lazım. İnsanların bilgilerine saygı göstermek lazım.
Yazık ama. Kutsal kitabının ilk emri "Oku" olan bir millet, kapitalistlerin elinde kıvranıyor. Neden? Okumadığı için..
İdris Bey, dilerim Allah hayırlı kazançlar nasib eder. Dilerim toplumumuz daha merhametli, yardımsever ve meraklı olur. Ben, 3 tane ağacım olsa, merağımı gidermek için birini feda etmekten kaçınmazdım her halde. Çünkü en iyi öğretmen hayattır. Yani yaptığımız hatalar..
Saygılarımla
Not: Etidot-67 almak isterseniz, ya İstanbul'dan, ya Bandırma'dan ya da İzmir'den temin edebilirsiniz. Eğer 0.266.7213100 nolu telefonu arayıp "Pazarlama ve Satış Müdürlüğüne bor almak için bağlamalarını söylerseniz, santral sizi bize aktaracak. Beraberce neraden satın almanız gerektiğine karar veririz.