View Single Post
Eski 28-09-2011, 10:42   #635
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi baymetin Mesajı Göster
İthal kaolinin kullanımı konusunda şöyle bir yazı okumuştum:Güneşin yer yüzüne en dik geldiği 20 Hazirandan önce %5 lik oranda en az iki defa ilaçlama öneriyordu.Daha sonra tekrar %5 ve en son %2.5 oranında kaolin kullanılrsa başarı elde edilebileceği söyleniyordu.Narda çiçek olayı Haziranda deva ediyor,bu durumda kaolin çiçekde döllenmeyi olumsuz etkilermi? İlaçla kaolin yıkanmaz demiş sn.Meyveli Tepe.Yağmurla yıkanan ,basınçlı su ile yıkanmazmı? Her gün ilaç atılmaz elbet ama en az 3 defa mantar hastalığına 1 defa unlu bite duruma göre 2 defa kırmızı örümceğe ilaç atmak gerekiyor.En azından ben böyle attım.Her defasında bu ilaçlarla kaolin kullanmak zorundasın bu durumda.İşte burda fayda fiyat devreye giriyor.Saygılar.
Sn. baymetin;

işte burada fayda fiyat için çaba gösteriyoruz. Daha etkili, daha kolay ve daha ucuz. Hedefimiz bu...

Ben olsam şöyle yapardım.

3 defa mantar hastalığı için...
2 sefa kırmızı örümcek için...ki 5 uygulama yapar;

Bunu yerine...

gülleci bulamacı kullanırdım. 3 defa... Ve bunun içine ilk uygulamada %5 diğer iki uygulamada % 2.5 kaolin uygulardım. Bu 3 uygulama eder...

Gülleci bulamacı mantar hastalığına ve kırmızı örümceğe etkili. Unlu bite etkili mi denemedim. Etkili olabileceğini düşünüyorum.

Unlu bit için ayrı ilaç kullandığınızı düşünelim. 4 uygulama demektir. Yine bir uygulama tasarruf ediyorsunuz.

Unlu bit sanırım çiçeklenme döneminde _ öncesi/sonrası_ortaya çıkıyor. O dönem kaolin kullanmanıza gerek yok. Böylece çiçekde döllenme şüphesi yaşamazsınız. (Kaolin çiçekte döllenmeyi bazı ağaçlarda azaltıyor olabilir. Örneğin elmada azalttığını düşünüyorum)

Kaoline gülleci bulamacı kullanıldığında etkisinin arttığını da gözlemledik.

ayrıca kaoline bir çok ilacı karıştırıp tek uygulama yapabilirsiniz_ ki Sn. Meyveli tepe' nin böyle bir çalışması var biliyorum.

Ayrıca kaoline etdot 67 de karıştırabilirsiniz. Ucuzdur. Hastalıklara etkisini artırır. Nara bor da vermiş olursunuz.

Yani kaolin+etido67+gülleci bulamacı;

tüm mantari, sinek / böcek ve akar hastalıklarına etkili olduğunu gözlemlemeye başladık.

Siz de bunu nar bahçenizin bir kısmında dener ve başarı yakalarsanız, fiyat/ fayda ilişkisinde çok tasarruf edersiniz; diye düşünüyorum.

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön