View Single Post
Eski 27-09-2011, 07:35   #164
harfuzmani
Ağaçsever

harfuzmani's Avatar

Giriş Tarihi: 03-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Bahçemizde iki çeşit leylandi var.
Biri şu:
Eklenti 12714Eklenti 12715
Diğeri de şu:
Eklenti 12716Eklenti 12717
Üstteki fotoğraftaki leylandilerin çoğu bozuldu ve alttaki leylandilerden dikildi.
Alttaki fotoğraftakiler büyüdükçe açık yeşil oluyor uçları. Bir ay kadar sonra koyulaşacak renkleri. Bahçeye ayrı bir renk veriyor. Ve diğerine göre çok daha kısa sürede hem yanlara hem boyuna gelişiyor. Leylandilerde çanak açmaya önem vermek gerekiyor. Böylece suyu bol alabiliyor kökleri. Sonbahar sonunda ve ilkbahar başında çanaklarının her birine iki kürek kadar yanmış koyun gübresi koyup dibindeki toprakla harmanlıyorum. (Gübre üste atılıp bırakılmayacak) Dibindeki yabani ot temizliğine de önem vermek gerekiyor. Sonuç ortada Fotoğrafta gördüklerinizi iki sene oldu dikeli. 1,5 -2 metre arasındaydı boyları ve oldukça cılızlardı. İki senede çok güzel geliştirler. Yanlız ilk dikilen leylandilerden 750 milyon kadar zarar ettik. Değişim sözü verdikleri halde aldığımız fidanlık zararımızı karşılamadı. Ufak fidanlıklardan 2-3 milyon ucuza almaktansa büyük, oturmuş şirketlerden garantili almanızı tavsiye ederim.
Herkese merhabalar
yukarıda alıntı yaptığım 49. msj
resimlerden altaki açık yeşil renkli olan leylandilerden istiyorum ancak ismi nedir?ne diye istemem gerekiyor.
Dün bir kaç tane fideci gezdim anlatıyorum sen mazı istiyorsun diyorlar.Hayır diyorum altuni leylandiyi gösteriyorlar uçlarında hafif sarılıklar olan.
Ancak ben resimdeki(alt resimdeki) leylandilerden istiyorum.

harfuzmani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön