View Single Post
Eski 27-09-2011, 06:27   #6
memet
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Hata yapın durumundan hatamızdan ders çıkaralım aşamasına gelmenize sevindim.

İnsanoğlu herşeyi anlar, yanlış anlar diye bir espri vardır.
Eğer baktığımızı bildiğimiz kadar anlar bununla da yetinirsek. Kabuk soymanın felaketiyle de yüzleşiriz. Jin yapmak istiyorsunuz ağacın üzerinde çalıştınız kabuğunu soydunuz yazın, yapacağınız şey başkaca uygulama yapmamak ağaçta yarattığınız ağır stres nedeniyle dinlenmeye almaktır. Yara kapanır kışın uygulamya devam edersiniz. Eyvallah.
Ağacı soyar, oyar,yakar budar teller işte oldu derseniz ölür. Zaten olan da bu.
Yani canlı dokuya uyguluyorsunuz işlemlerin tümünü. Oyduğunuz yaktığınız daha kabuğunu yeni soyduğunuz doku. Sizin dediğiniz gibi değil, böyle yapılan uygulamalar da gördüm, ama aynı ağacı daha sonra görmedim. Uygulamanın da mevsimsiz yapıldığını söyleyemem gördüğüm videodan.

Ben gardenyaya yazın ortasında toprak değiştirdim kök budaması yaptım. Yerine koydum. Yapmasam ölecekti. Hiç bir şey yapılamaz değildir. Zamanında yapılmalıdır. Gardenyaya zamansız denemem gerekti. Böyle yapılması gerektiğinden değil, yapacak şey kalmadığından.

Yeni başlayanlar ne gübre kullanalım dediklerinde hemen20 20 20 diyorum. Ben kullanmıyorum. Şimdi sen yapmadığın şeyi neden başkasına öneriyorsun diyeceksiniz. Başlarken yapılacak yapılamayacak şeyler var.

Hızlı büyüyen ağaçlar var yavaş büyüyenler var. Sonbaharda hızlı büyüyen bir sukulenti tellerseniz besbelli iz bırakır birkaç günde.

Bunları söyleyebilmek için, yazın telleme yapıp denediğim fidanlar zamansız budadığım dallar, vs var, sonuçlarını zarar görmeden öğreneceğim, başkasına aktarabileceğim çok uygulamam var.
İzmir'de acer. Bir sürü palmatum var elimde. Ne akıyor ne kokuyor yazın da yapraklar yanıyor.
İşte merak eden Hasanali'nin acerlerine baksın. Ben aman yaprağı yandı yanmadı derken onunkiler gelişiyor.
Gece serinliği uygun nem, kış soğuklaması yaratamıyorsam, bölgeye uygun değil. Acerpalmatum. Sırf sonucunu göreyim diye bir dünya para verip sıcak yanmasından koruyan bir de ilaç alıp uyguladım. Sonuç çok başarılı. Gölgede durmasına rağmen yandı yapraklar.
Grip salgınları sırasında bolca maydonoz yeyin demek ne kadar işe yararsa, uygun olmayn iklimde yaprakları güneşten ilaçla koruyacağım demek de o kadar işe yarar.
ilacı ilk sorduğum ziraat mühendisi çöle Norveç'te yetişen çam dik sonra yapraklarını ilaçla ben de gelir gölgesinde bira içerim dedi.
Bunu herkesin birer kere denemesi şart değil.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön