Sayın Closek.
Kusura bakmayın, çok uzun zaman geçti, foruma hiç yazamadım. Bu süre içerisinde çok bir şey de yapamadım havuza. Fotoğraf aşağıda:
Son durum hakkında bilgi vereyim.
Filitreyi mavi bidonun içine aldığım zaman kapak yalıtımıyla ilgili sorunum vardı. İş yoğunluğundan yalıtımı uzun süre halledemedim. Filitreyi de temizleyemedim. O nedenle su bolca kirlendi. Bir boş vakitte yeni aldığım elyafı filitrenin en üstündeki elyafla değiştirdim ama diğer malzemeleri temizleme vaktim olmadı. Havuz temizlenmedi ama daha fazla kirlenmeye devam etmedi.
Sonra mavi bidonun daha iyisini hurdacıdan aldım. Düzgün bir kapak kilidi olduğu için sızdırma sorunu tamamen bitti. Tüm iç filitre malzemesini temizledim ve elyafları değiştirdim. Temizlikte kullandığım suyun kirinden filitrenin aslında iş yapaya çalıştığını anladım. Daha dün yaptığım için henüz bir şey söylemek erken ancak şu an için performansı iyi görünüyüor.
Fotoğrafta filitre havuzun içinde. Şelalenin arkasında değil. Deneme için orada tutuyordum. Dün onu da yerine koydum.
Balıklarımın keyfi yerinde. Hızlı şekilde büyüyorlar. Sağlıklı görünüyorlar. Ancak hala nilüfer bulamadım. Büyük sıkıntı. Bu bölgede bildiğiniz nilüfer satıcısı varsa her türlü iletişim bilgisine çok teşekkür edeceğim.
Havuzun genel şekline bakarsak, dış kaplama güzel oldu. Hoşuma gitti ancak siyah şiltenin görünmesi çok çirkin. Kabul etmek lazım ki göze hoş gelen bir havuz manzarası elde edemedim. Şeytan böyle dürtmeye devam ederse baharda kademeli olarak bu havuzu yıkıp beton bir havuza dönüştürmeyi düşünüyorum. Böylelikle iç yüzeye taş kaplamak ve doğal görünüm elde edebilmek çok rahat olacak.
Bir iki ay sonra balıklarım kış uykusuna yatacaklardır diye düşünüyorum. Bu noktada ne yapmalıyım emin değilim. Seçenekler şöyle;
- Aynen böyle bırakıp, filitreyi kapatıp dipte uyumalarını sağlamak. Dezavantajı ise suyun kışın çok kirlenmesi ve çirkin bir görünüm alması olacak.
- Üzerine sağlam bir branda çekip bırakmak. Çirkin görüntüyü halletmiş olacağım ancak bu sefer de üzerine bir çocuk düşerse çok tehlikeli olacak branda. Çok sağlam şekilde kenarlardan tutturmam lazım ki bir tramplen kadar sağlam olsun.
- Büyük bir varil bulup balıkları varil içind bodrum katına kapatmak. Çok soğuk olmayacaktır ve balıklar +5 civarındaki derecede rahat rahat kış uykusuna yatabileceklerdir. Ben de havuzun suyunu boşaltıp temiz bir kış geçirebilirim.
- Büüyk bir akvaryum yapıp balıkları kış uykusuna yatırmamak. Kış için büyük eğlence olacak ama hem çok maliyetli olacak, hem de balıklarım koskoca havuzdan sonra hapsedilmiş hissine kapılsınlar istemiyorum. Sonuçta bu koiler akıllı hayvan.
Siz ne dersiniz arkadaşlar?