View Single Post
Eski 19-03-2007, 14:21   #4
kuyucu
Ağaç Dostu

kuyucu's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Arrow

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Todor Mesajı Göster
Yalova'nın Kılıç köyünde vaşak görüldüğüne dair duyumlar aldım geçenlerde. Görülmeside denk gelme şeklinde olmuş, yani birinin kümesine, ahırına saldırmış değil.
Geçen yazda 50 -70 m den bir toy kuşu gördüm. Tanımıyodum o zaman toy kuşunu. "Abi böyle beyaz başlı, kartal gibi, kocaman bir kuş" diye diye öğrendim en sonunda ne olduğunu. Çok güzel, görkemli bir hayvan

Yanımdaki ormanda yaşıyan sarı papağanlar var, üreme zamanı kargaları kovalıyolar anca o zaman görebiliyorum, nerden gelmişler, ne kadar zamandır, kaç nesildir burdalar bilmiyorum. Ama bildiğimiz papağan işte, kumru kadar bişiiler.

Çakal ve tilki yaşadığım bölgede oldukça fazla. Hatta beslenmelerine oldukça katkıda bulunuyorum diyebilirim. Arada gelip tavuk,ördek falan çalıyolar, oda onların rızkı artık Yanlız bir hayvan varki geceleri çığlık atan, insanın kanının damarlarında bi an hareketsiz kalmasına sebep oluyor. Kendisini henüz göremedim ama yerli halkın söylediği Azman Çakal'mış.
Eskiden sülün ve keklikte yaşarmış dağda. Kekliklerin sesinden uyuyamazdık bazı zaman diyorlar. Artık yok. Tarım ilaçları ve bilinçsiz avlanma tüketmiş.

Yeniden doğaya keklik bıldırcın ve sülün salmak gibi bir planım var. Gerekli ekipmana sahibim yetiştirebilmek için.
İş sadece anaçları alacak paraya ve burayı ava yasaklatmaya kalıyo.
Bende geceleri keklik sesinden uyuyamamak istiyorum.

Todor,
Gerçekten güzel bir düşünce. Keklik ve Sülün projen ile ilgili konuşalım.

kuyucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön