View Single Post
Eski 24-09-2011, 12:58   #626
baymetin
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Delimus Mesajı Göster
Sadece güneş yanığı için yaptığımız denemelerden çok memnun kaldık, piyasadaki tüm ürünlerdende ucuza geldi bu türk kaolini olmaz ithal olmalı vs. sözlerinden boşuna çekinmişiz.5 mikrondan yukarıydı kaolinimiz , Uygulama Kaolin + yayıcı yapıştırıcı olarak uygulandı 1ton 30-40 kg kaloin 1,5-2 lt yayıcı yapıştırıcı. Çökme sorunu yaşamadık,holderde tıkanma yapmadı. Nar ve mandalina bahçemizde tek uygulama bu sene yeterli geldi.

Diğer yandan yorumlar üzücü.... Yakıştıramadım.
Sn.Delimus merhaba.Narda güneş yanığına karşı bir defa kullandık iyi sonuç aldık demişsiniz.Ağaçlarınızın fiziki yapısı ve bahçenizin yeri bakımından zaten güneş yanıklığı olmadığı (**** az yandığı ) kanaati oluştu bende.Çünkü ben üç defa kullandığım halde Narda güneş yanıklığının önüne geçemedim.Oran olarak %5 ,20 Haziranda,2.atım 7 Temmuzda gene %5, içine mantar ilacı,3.atım % 2.5 Ağustosda yine mantar ilacı ilaveli ve hepsinde yayıcı yapıştırıcı kullanıldı.Kullandığım kaolinin markası Surround.12.5 kg.amblajda 55 tl iken daha sonra 60 tl yaptılar fiyatını.Birde nasıl olsa ağaç bembeyaz oldu hiç bir hastalık gelmez sandık,meğersem kırmızı örmceğe bir engel yokmuş,içden içden halletmiş biz farkedinceye kadar.Bir daha bu kadar masraf edip kullanmayı düşünmüyorum.Çünkü benim açımdan sonuç sıfır,hatta eksi.Saygılar

baymetin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön