View Single Post
Eski 22-09-2011, 14:55   #4
İlkin
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Sevgili karalale, elek, gülenmelek, Orkun Kırcı, agozce, nılgun dogan, missmenas, ve bettyycim... =) ilginiz ve güzel yazılarınız için çok teşekkür ederim.

İlk fotoğrafta lambanın içine giren H.diversifolia... Boyna uzuyor da uzuyor, pencereden itibaren H.kerrii'yi de geçip lambaya geldiği uzunluk 1,5 metredir. Onu ellemiyorum bakalım belki küçük bir elektrik çarpılması yaşar ise 3 senedir baktığım bu tür belki aklı başına gelir de çiçek açar diye düşünüyorum!.. =) Henüz unlu bit görmedim ve görmem de umarım. Yine de böcek gelirse üstüne ilaç yaparım, böcekler bizden korksun bence... Kokusu da H.carnosa'ya benziyor, güzel şekerli baharatlı bir kokusu var. Gündüz de kokladığım zaman hafiften kokusunu hissedebiliyorum, akşamları artıyor koku yine... Serpens ve curtisii umutsuz vaka benim için. =( Serpens hala bir dolu çiçek sapı ile duruyor!!! curtisii ise zor bir tür çiçek açması için, bakalım neler olacak... ve bettyycim asıl olay zaten 4 patelli anomali yaşatan hoya çiçekleri. Ender olarak oluyor bu oluşum ve bunu yaşadığım için şanslıyım sanırım. Umarım hepinizin baktığı her bir hoya türü en kısa zamanda çiçeklenir de benim gibi bu deneyimi bol bol yaşarsınız bu sene. 12 tür hoyam çiçeklendi bu yaz. İnsan inanamıyor, ama maşallah hepsine...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön