View Single Post
Eski 22-09-2011, 14:03   #2347
Uzaylı
Ağaç Dostu

Uzaylı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Sayın Orhan Öğretmenim; Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Öğrenci iken Türkçe öğretmenlerim beni çok severdi. Çünkü ya şiir ya da seri, düzgün okuma ile ilgili hali hazırda bir öğrenci idim. Hemen hemen her derste bana bir iş düşerdi. Hatta bir öğretmenim sırf ben bir şey yazdığımda ders ya da sözlü yoklamayı iptal ederdi. Arkadaşlarım bunu kısa zamanda keşfedince, bizi yine kurtar, bir şeyler yaz deyip ısrar ederlerdi. Oysa ben hep öğretmenden yanaydım. Zaten öyle ders kurtarmak için bir şey de aklıma gelmezdi. Şimdi gülümseyerek anıyorum.

Müzik öğretmenlerim müzikte bir geleceğin var, resim öğretmenlerim yeteneğini geleceğe taşı, bazı öğretmenlerim istersen yazar olabilirsin derdi. Mutfak becerilerim yüzünden arkadaşlarım bir pastane açmayı bekledi benden. Hatta bir arkadaşım el becerilerim yüzünden bir atölye açmamı... uzun süre ısrar da etti. Ama görüyorsunuz ben hepsini yapıp hiç biri olamadım. Sadece birinin üzerine eğilmem, diğerlerine vakit ayırmama olacaktı. Benim isteklerim sık sık değişti ne zaman içimden ne gelirse onu yaptım. Hatta eşim takılırdı özgür kız diye ( Nil Karaibrahimgil'in şarkılarını çok söylerdim, mutfakta bağıra bağıra, bir gün bir komşu zili çalıp Mehtap hanım sesiniz güzelmiş dedi. Renkten renge girmiş kısık bir sesle teşekkür ederim demiştim. O kadar kaptırmışım ki farkında değildim. Üzülmüyorum sadece bir muhasebeci olabildim. Onda bile uzun süre çalışmadım. Gelen iş tekliflerini reddedip, sonra pisman oldum. Ama düşünüyorum da çok şey yapıp hiç birini meslek yapamasam da dolu dolu yaşamışım. Çok şükür.

Şimdi kendime yepyeni kapılar açıldı. Bu bütün yaşam keyiflerini kendi yalancı cennetimizde yaşayacağım nasipse. İnşallah bir gün beni bahçede resim yaparken, bir gün bahçeye kumaşlardan bir şeyler dikmiş, kullanırken gururlanırken; bir gün yaptığım sağlıklı yiyeceklerle mutlu olurken, oluşturduğumuz rengarenk bir hayatta bir çok kişiyi heveslendirirken görmenizi hayâl ediyorum. Hayâl gücüm her zaman aktifti ama düşüncelerimin hızı, şimdi bedensel hızımı da aştı öğretmenim. Yapmak istediğim o kadar güzel şeyler geliyor ki aklıma, gerçekleştirebilmek için Rabbimden yardım ve güç diliyorum. Herhalde anca gerçek amacımı, ne yapmak istediğimi buldum. O kadar geniş bahçede bağıra bağıra şarkı söylesemsem de beni dışarıdan duyan olmayacaktır. Oh ne rahat...

Saygılar, sevgiler...

Uzaylı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön