yaşını almış insanlar şu anki toplumda dışlananlar arasında olsa da ilkel kabilelerde toplumsal değerleri daha çok anlaşılır, yaşlılar bu tip toplumlarda bilgi dağarcığı vazifesi görürler, deneyimleri ve bilgileri ile gençlere yol gösterirler, bizim toplumumuzda bu görev gençler tarafından ihmal edilse ve yaşlılar yerine kitaplar kullanılsa da yaşlı insanlar gençlerin hayatta kalması için hayati öneme sahiptir.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebo_17
Aileniz evrim sürecine uyum sağlayamazsa onların ÖLMESİ gayet normal bir durum....
Yalnış bir yorum yapmadım sanırım?
|
kesinlikle doğru bir yorum, uyum sağlayamayanlar şu an dahi toplumdan silinirler. insan ırkı şu sistemde bu seçilimi iş rekabeti olarak uyguluyor, adapte olamayanlar başarılı olamıyor ve gerek evlenemeyerek gerek kendilerini besleyemeyerek toplumdan siliniyor. başarılı olup, sisteme en iyi ayak uyduranlar ise zengin olup, çocuk yapıyor, ve başarılı genlerin gelecek kuşaklara devamını garantiliyırlar. işte bu yüzden ailem ve ben karşılıklı nasıl hayatta kalınır bilgilerini paylaşıyoruz, onlar bana sistemeayak uydurmak için yapmam gerekenleri(çalışmak, iyi bir üniversite, yaratıcılık ...) ben de onlara acil durumlarda (deprem, uçak kazası, yanıklar, vahşi doğada hayatta kalma) hayatta kalma bilgileri veriyorum. böylece sisteme adaptasyonumuzu maximum düzeye çıkarıyoruz.