View Single Post
Eski 21-09-2011, 11:42   #162
bonsaisan
Ağaç Dostu

bonsaisan's Avatar

Giriş Tarihi: 25-10-2005
Sayın Selis

Tekrardan merhabalar diyerek konuyu biraz açmak istiyorum.
Öncelikle forum içerisin de yer alan ve gladiçya olarak geçen ağacım Sofara japonika olarak düzeltilmiştir.

O gördüğünzü gövdeyi ben yapmadım.O doğanın bir şekillendirmesi.
Ve şimdilerde o ağaç aramızda değil kendisini kaybettim.

Tohumdan bonsai yetiştirmek üzerine.

Tohumdan elde edilen bonsailere "Mişo" Adı japonya da verilir.

Tohumdan yetişen bir ağac diğer bonsai elde etme uygulamalarında farklı olarak Konik bir gövdeye istenilen form ele edebilçeğinzi yapıya gövdeden çıkaçak her dalın yerini kontrol eldebilmenize olanak sağladığı gibi "nebari" olarak japoncada adlandırılan paralel kök sistemine de daha iyi bir şekilde sahip olmanızı sağlar.
Lakin tohumdan bir bonsai görsel estetik ve 60 cm boyda bir heybetli görünüm kazanması 30 ila çok daha fazla yıl alır.

BU yüzden çelik-Aşı-Fidan-yamadori dediğim sistemler kulanılarak daha kısa vade de ama ufak tefek kusurları yıllar sonra görünüme kavuşaçak ağaçlar elde edebilirsiniz.

Sizi en hızlı biçimde 5 yıl gibi süreçde bonsai elde etmeye götüreçek yöntemin başında "yamadori" bağ **** bahcede kendince bodur kalmış ağaçlar ya da fidanlıklarda uygun koşular altında devrilmiş bakımsız kalmış fidanlar yardımcı olabilir.

Ben genelde fidanlıkdan satın aldım yukarıda ki nitelikde ki ağaçları kullanıyorum.

Elimde şu anda tohumdan yetişritmeye başladım bir kaç tür dışında 11 yıldır üzerinde çalıştığım bir akasyam.

Onunda görsel görünümü forum içerisnde yer almakta.

Saygılar.

bonsaisan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön