Forum sakinleri selamlar, 53 sayfanın hepsini en baştan okudum kitap gibi bilgileri aldım. İzmir Altınağ da oturuyorum daha öncede tavuk besledim ama o çok önceydi çocukken şimdi bilinçli yapmak istiyorum. Sizden yardım bekliyorum. Kümes projemi ekledim kümes tamamen kapalı salması olucak önünde. uzunluk kümes ile beraber 4.50 m en 1.20 olucak kapalı kısmı 2.00 m. yükseklik Kümes içi ızgaralı pislikler raftan temizlenebilecek taban kum düşünüyorum haftada 1 temizliyecem sönmüş kireç zeloit karışımı olacak tabanda yemlik suluk v.b hiçbirşey olmucak altına fare girip saklanmaması için. herşey askıda olucak dışarıdan yemlerini vereceğim borudan. 3 tane folluk olacak dışarıdan yumurtaları alacağım folluklar üsten tek kapaktan açılmıcak ayrı olucak gurk yatan tavuk olursa rahatsız etmemek için. Tavuk seçim gelince köy tavuğu düşünüyorudum ama light sussex te olabilir horoz light brahma 2 light sussex tavuk 1 köy tavuğu toplam 3 tavuk 1 horoz bir tanede cin tavuğu alabilirim. Amacım hergün bahçeye inip onlarla ilgilenmek o sırada bahçeyi temiz tutmak, çok yumurta değil sağlıklı lezzetli yumurta için. Yukarıdaki yazdıklarımda mutlaka yanlışlıklık vardır amacım zaten bunlları düzeltmek. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler saygılar...
|