View Single Post
Eski 18-03-2007, 22:40   #5
Amanita
Ağaç Dostu

Amanita's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebo_17 Mesajı Göster
Panik yapmayın biz ne kadar kirletsekte evrim sayesinde dünyaya kendine yeni bir düzen oluşturucak.
Aynen öyle. Henüz ölümsüzlüğe ulaşmış bir canlı olmadığına göre, geleceği düşünmek yersiz.

Biz ne yaparsak yapalım, inanıyorum ki dünya üzerindeki yaşamı tamamen yok edecek düzeyde bir etki yapamayız. Eğer tanrı inancınız varsa kabul etmelisiniz ki yaşamı yaratma ve yok etme gücü sadece tanrıdadır. Eğer tanrıya inanmıyorsanız; zaten insanoğlunun mutlak güce ulaşamayacağını da kabul etmeniz gerekir.

Biz altı üstü 100 küsür bin yıllık bir türüz ve açıkçası milyon yıllık türleri gerçekten yeryüzünden silebileceğimiz fikri bana inandırıcı gelmiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebo_17 Mesajı Göster
Belki bu olacak ama bu olay kitlesel ölümlere sebep olacak. Bunları da düşünmek gerekiyor.
Belki olacak ama zaten her canlının yeryüzündeki ikinci görevi ölmektir. Dolayısıyla eğer ortama adapte olamıyorsa, içinde bulunduğu topluluğun gerek yaşam şartı, gerek genetik materyal olarak gelişmesini sağlamıyorsa zaten bir canlının yaşam amacı kalmamış demektir. Dolayısıyla bu kişilerin 90 yaşında ölmeleri ile 30 yaşında ölmeleri arasında topluluğun açısından bir fark yoktur.

Şimdi diyeceksiniz ki ya bunları sevenler? Eğer bir kişi içinde bulunduğu topluluğa gerek yeni aletler, gerek bir üretim, gerek de yeni genetik materyaller sunmuyorsa yaşamasının önemi yoktur diyorum. Birilerini sevmek ve sevilmek topluluğa manevi ve moral yönden katkıda bulunmaktır. Dolayısıyla bu kişiler bile o soy için değerlidir. Oysa veba örneğinde görüldüğü gibi, bence insanın yeni bir duruma adapte olurken, mevcut nüfusun büyük kısmının ölümü tamamen normal ve doğaldır ve yine söylüyorum, panik yapacak bir durum yoktur.

Düzenleyen Emre İlhan : 28-02-2013 saat 16:54 Neden: İmlâ
Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön