View Single Post
Eski 18-09-2011, 13:29   #1648
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Arkadaslar bilmiyorum ama bir anlayamadıgım sorun var.Yahu tavuklardan birinde ufaklığından buyana hırıltı vardı boğazında pıskırır gibi ses cıkarırdı.Ama hasta gibi deyildi arada nadiren durağanlasır rahatsız gibi olmaya basladı son zamanlarda ama bir iki gün öyle olup sonra düzelıyor.İlginc olan üctane civciv var bir bucuk aylık felan yahu ücündede aynı bu hırıltı var kostuklarında felan inanılmaz bir hırıltı var kücükken cocuklarda oldugu gibi.Bende bunlara kusculara gidip güvercinler icin kullanılan damladan aldım iki damla damlattım ağızlarına.Damlattıktan sonra sankı o hırıltıyı sökmek ıcın pıskırmaya basladılar ama henüz tam gecmedi arada gene öksürür gibi ses cıkarıyorlarbuda benim canımı cok sıkıyor.İlginc olan diyer iki tavuguma gecmiyor bulasıcı deyıl.Sanırım gözlemlediğime göre üsütüyorlar ondan böyle oluyormus ama benim kümesim öyle kötü hava alan bbir kümes deyil neden böyle oluyor anlamıyorum.Bu konuda deneyimi olan ve basına gelmis birseyler kullanmıs olanvarsa lütfen bilgi versin.Bu arada civcivlerimin biri gerede tavuğu cinsi diyer ikiside denizli tavuğu.Hani halk arasında gerze tavuğu derler yerli ırk vardırya soyu tükenmek üzere ondan biri.O zaten diyer ıkısınden daha kalıplı daha iri.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön