Atmak tutmak hakkında huyunuz yoksa bence de artık bu tuaf polemiğinizden vazgeçin de bir kaç ay arayla petşoplarda bonsaici garipliği bir son bulsun.
Saksı kırılmışsa gidilecek her petşop değildir. Acilen gidilecek bir yer değildir akvaryumcu. Gidilecek yerleri de anlattım.
Bilmem farkındamısınız ama akvaryum değil bonsai konusu konuşuluyor.
Bence bilmediğiniz değil kıysından köşesinden fikriniz olmayan bir konuda konuşmaya çalışıyorsunuz. Bırakın böyle işleri bir kaç ay arayla bir petşoptan kum alma eczaneden torf alma gibi garip konular konuşmak insanı sıkıyor.
Burada birşey soruluyor bende bildiğin gibi cevabı veriyorum, bu arada sizin nesi zorunuza gitti durumun petşop mu mu işletiyorsunuz kum mu satacaksınız?. Nedir kasıldığınız yer.
Sizinle de senli benli değiliz bu hitabınızı da bir toparlayın.
Burada herkes kendi kafasına göre olur olmaz yalan yanlış atıp tutmuyor. Akla mantığa uyacak birşey söyleyecekseniz söyleyin.
Gidip oradan buradan olacak olmayacak şeyler almayı önerecekseniz de, sizinki siz yanlış benim dediğim doğru.
Çok da lazımsa, siz gidip olmayacak paralar verip, önerilen yerlerden malzeme alın sonra da neden bu işler bana bu kadar pahalıya geldi diye hesap yaparsınız. Bu önerdiğiniz bana pahalıya maloldu derse tavsiyede bulunduğunuz onu da açıklarsınız artık.
Ama derseniz derseniz para bende, yapın tutan yok sizi.
Bu arada sizi de bir iki konuda aydınlatayım. Benim öyle çok biliyorum halt biliyorum diye huyum yoktur.Ben öyle yabancı bonsai dostları diye tuaf tirpler de yapmam ne biliyorsam bildiğim için söylerim. Başkasına tavsiyede bulunup kendimin uygulayamadığım işlerim de yoktur.
Bilen bilir yaptığımı, bilmeyene de dert anlatıp hava yapma durumu bana uymaz.
Bir kaç ay arayla da birilerine aynı şeyleri durup durup bu işler böyle olmuyor demkten sıtkım sıyrıldı.
Ha Orçun cevaplamıyor, dur ben bunun haddini bildireyim diye bir duruma mı girdiniz, eğer öyleyse çabuk çıkın durumunuzdan size yararı olmaz.
Her konuda herkesin kendince yorumlaması diye garip bir durum sadece işi zora koşar ( Sizin bakımınızdan)bilmediğiniz konularda "kendinizce" yorum yapmayın bir bilene sorun bir öğrenin bir atıp tutmayın.
Ne işi var akvaryumla bonsainin, acilse kum ille oradan mı alınıyor bunu anlamanın bir mantığı varmı bunu bir çözün.
Çözmeyin siz oradan alışveriş yapın.
Zaten yapıyorsunz hayırlı işler zaten bonsai kalp atak gibi acilen alışveriş yapmayı gerektiriyor. Aman oralardan alın.
Bırakında kalanlar alması gerken yerlerden malzeme alsın.
|