Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek
Aslında sayın merlict siz daha dertlisiniz belli. Bendeki toprak sizin anlattığınız yanında biraz daha iyi kalıyor gibi  Bence elimizdekini bir şekilde kullanıp bundan sonra daha dikkatli bir karışım yapmak en iyisi galiba. Gerçi elinizdeki toprak ne kadar bilmiyorum ama benim 30-40 kilo kadar var. Şimdiye kadar aslında bitkilerin şikayeti olmadı. Sıkıntı bende, ya suyu çok kaçırırsam diye. Ayarlayamıyor ki insan. Suyu veriyorsunuz, tamam sulandı diyorsunuz bir bakıyorsunuz ki yine bazı yerlerde kuruluk var. Yarın untmazsam bir video çekip eklemeye çalışacağım en son olarak  Anlatması zor çünkü 
|
Dertli mi ? Artık takıntım oldu bu toprak.Birçok bitkide denedim ama ne çok verim nede çok sorun oldu.Sadece suyu emmediği için daha dikkat ediyorum.Bendeki toprakta 40-50 kilo kadardı ama ben karışımlar ekleyerek onu neredeyse ikiye katladım

Kovalar içinde yaklaşık 20 lt.lik 5 kova.Ben ilk başta limon fidelerim için hazırlamıştım bu toprağı ama hayatım boyunca vermediğim kadar fide firesi verince sinir olmaya başladım.Artık sebze toprağı olarak kullanıyorum.Enson kaktüsler için harici bir karışımda kullandım ama çok az.Sizin anlayacağınız bunu bitirene kadar ömrüm biter

Ama mutlaka bulacağım şüphe yok.Video konusunda anlatımın daha kolay olacağı düşüncesindeyim, imkanınız olursa bekliyorum.
Mehmet