View Single Post
Eski 18-03-2007, 18:35   #839
vyssera
Ağaç Dostu

vyssera's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2007
Talking

Selamlar,
Bugün nerde o ladin ormanlarındaki kalın gövdeli ufak boylu bodur ağaçlar dedim. Fidanlıklarda hep düzgün büyümüş ağaçlar satılıyor. ( mantıklı olarak)

Bugün 5 fidanlık gezdim. Sedir alma niyetiyle dolaştım. Atlas sedirinin hem küçüğü bulunmuyor, hem de büyükleri çook pahalı. Bi tane tohumdan büyüme atlas sediri buldum, almadım ama benden başkası da almaz zaten, 10 ytl dedi adam. Tohumdan yetişme olduğu için yeşil renkte. Bir ara uğrayıp alacağım.

Aşılı olanların güzel bir mavi rengi var, malum. 2 tane himalaya sediri aldım, gözüm tutmadı 2 tane daha aldım. Uygun olanlarla düz taş üstüne ikili gövde yapmak istiyorum.

2 tane 2 yıllık ( 20 cm) avrupa ladini aldım. İhtiyaç halinde uygun fidan bulamadığım için bu fidanları küçükten yetiştireceğim. Güzel bir fidan koleksiyonum olursa ihtiyacım olduğunda ordan seçerim diyorum.

Başka ne aldık...He evet, fidancı bir ağabeyim bana çelikten yetişme, onun tabiriyle biçimsiz bir mavi ladin fidanını bedava verdi, Ardıç da alacaktım ya, çok çekici gelmiyor bana. Onu sonra düşünecez artık. Resimleri yükleyip çalışmalara en erken zamanda başlarız.

Herkese sevgiler saygılar....

vyssera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön