Yaklaşık birbuçuk yıldır inşaatta, şantiye binası gibi kullandığımız, işlem görmeyen bodrum bölümünde yaşıyorum. Mayısa kadar geceleri geç saatte eve sadece yatmak için gidiyordum. Beş aydır daimi buradayım. Yarı işlem gören odalardan birine konuşlanmış durumdayım. Standart ev temizliği yapmıyorum bu odada çünkü anlamsız kalıyor, sabahtan akşama eski haline dönüyor. İlk bir kaç gün temizlik yaparak yaşadım ama baktım ki sadece zamanımı boş yere harcamış oluyorum, bıraktım olduğu gibi.
Milyon tane gelip giden işci arkadaşların çoğuyla aynı sofradaydım. Tüm buna rağmen işte, iki yıldır hiç hastalanmadım (toptan çıkar mı bilemem).
Eee? Hani temizlik için, hastalanmamak için temiz olmalıydık... Yerlerdeki tozlar için arçelik süpürgesi, kirleri için vim, bulaşıklardan sonra domestos, lavobo için cif, ellerimizdeki mikrolar için .....mendil kullanmalıydık.. Yoksa yalan mıydı hepsi?? Temizlik ve malzemeleri sağlık demek değil miydi? Aldatılıyor muyduk? Yıllarca kazancımızın beşte birini boşuna mı bu malzemelere yatırmıştık? Tüketim toplumunun gazabına mı uğruyorduk?

(Yarın-öbür gün hastalanacak olursam görürüm ben neyin gazab olduğunu.. Bu yazıyı hemen kaldırırım vallahi

)