Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgiseli_1974
mum çiçeginin çeliklerinden nisan ayında alın su dolu bir kabın içerisine koyun 15gün **** 20 gün içerisinde iyice kökleşeceklerdir daha sonra bir saksıya sitillersiniz ben geçen sene mayıs ayında kökleştirip 15saksıya birden sitilledim hepside tuttu şu an evde 6 saksıda mum çiçegi var diger 9saksı çiçegi akrabalara arkadaşlara verdim.. bütün mum çiçeklerimin diplerine biraz hayvan gübresi verdim daha sonra bir çay kaşıgı organik gübre verdim birazda demir tozu getirdim sanayiden demir kesen hızarın dibindeki biriken demirin tozundan bir çay kaşıgıda ondan verdim çiçeklere çok iyi geldi her çiçegin demirede ihtiyacı oluyor...yalnız şunu göz ardı etmemek gerekiyor benim siteye koymuş oldugum resimlerdeki 1nolu resimdeki ile 3nolu resimdeki mum çiçegide ikiside geçen sene mayıs ayında sitilledim çiçekler birinin boyu 2 metreyi geçti digerinin boyu ise resimdede gördügünüz gibi çok küçük bunun böyle olmasının tek bir sebebi var birisi devamlı oda sıcaklıgında 15-20 derece olan yerde durdu digeri ise soguk odada oldugu için gelişmedi her ne kadar soguk odada çiçek zarar görmesede gelişmiyor...bu çiçeklerin yerinide mümkün mrtebe deişmemek gerekiyor benim önceki senelerdeki mum çiçegimi tomurcuk halindeydi yerini deiştirdim bırak çiçek açmayı çiçek kurudu...
|
Teşekkür ederim sevgiseli
Mum çiçeği çeliği arama çalışmalarımı başlattım.Umarım nisan ayına kadar temin edeceğim bir yer bulabilirim.Ve bende sizinle bu çiçeği beraber yetiştirme zevkine ulaşırım.