Her şeyi denediniz ama olmadı mı? Şayet atmaya karar verdiğiniz aşamadaysanız ve bahçeli bir evde oturuyorsanız, bahçeye geçirin. İstanbul'da güneşli yerde de oluyor ama Adana'nın güneşi fazla gelecektir, gölge bir alana dikilebilir. Toprağa geçirdikten sonra çiçek açma zamanı Ormangülü veya Ortancaya verilen granül gübrelerden ölçüye göre verin. Nasıl olacaklar, haberdar ederseniz sevinirim.
Belki Gardenya da çeşit çeşittir bilemiyorum ama ben sevgili Jineop'un bahçeye diktiğini görünce saksıda hayatından pek te memnun olmayan Gardenyamı bahçeye geçirmiştim. 2 yıl önce İstanbul'da en sert kışın geçtiği seneydi ve Gardenya dona ve kara bana mısın dememiş, yaz başında bolca çiçeklenmişti. Tıpkı Manolya gibi, çok hızlı büyüyen bir bitki değil ama hiç bir nazıyla da karşılaşmadım. (O evimizden taşındığımız için geçmiş zaman yazdım)
Şimdiyse çit bitkisi olarak kullanmayı düşündüğüm bitkilerden. Googleda baktım pek çok evde çit olarak kullanılmış, hem yaprak dökmediği, hem de kokulu çiçekler açtığı için çok cazip geliyor bana.
