Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Assolist ne kadar güzel bir şeymiş, bayıldım.
Bir de kivilere bayıldım.  Siz 8 sene beklemişsiniz ben 6 sene beklemiştim, tek çiçeğini bile görememiştim. Geçen ay Romantikten Sibirya Kivisi alıp diktim, çok verimliymiş diye.
Demek Hostaların açma zamanı. Dün gece Yasemini sularken dibine ayırarak diktiğim Hostalardan birisinin çiçek sapı oluşturduğunu görünce pek sevinmiştim, zamanıymış demek...
|
Sevgili Limon, kiviler en çok meyveyi 4. yılında verirlermiş, öyle arsız bir bitki ki, çatıdaki su borusuna dolanmış, her yeri sarmış, uzayan dallarını sürekli budamak lazım, fazla şımartmayın yani
Hostanız açtığında mutlaka koklayın, insanı rahatlatan mükemmel bir kokusu var.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mormenekşe
Can Adalet ablam, assolist çok güzel maşallah. Sardunyalara bayıldım, hele kiviler maşallah coşmuş. Galiba büyüklerin söyledikleri çok doğru, elden ele değişiyor kimisi dokunduğunda bereket fışkırıyor,tıpkı sizinelleriniz gibi.
En yakın zamanda bi hosta sahibi olmaya da karar verdim bu arada. Eğer tekrar eski heyecanımı yakalayabilirsem, bahçemi bu sonbahar yeniden düzenleyebilirim.
|
Eski heyecanı yakalamak zaman alıyor sevgili mormenekşe, bir yerlerden başlamak lazım.