View Single Post
Eski 12-09-2011, 15:02   #1060
AgacSevdalisi
Ağaç Dostu

AgacSevdalisi's Avatar

Giriş Tarihi: 12-11-2008
Çimlenen tohumlarınız için çok sevindim arkadaşlar.Bende tohumları viyole ektim. Toprak karışımı biraz torf, dere kumu, bahçe toprağı, çam ormanından ağaçların altından aldığım çam torfu, biraz kurumuş çam ibreleri, yanmış koyun gübresi ve organik toprak düzenleyici. Oranlarını ben göz kararı ve toprağın rengine ve yumuşaklığına göre ayarladım. Benim ektiğim tohumların % 85 i çimlendi Umarım sizinkilerin de hepsi çimlenir. Yalnız bir şeye dikkat ettim. Öğle sıcağında spreyle değilde biraz fazlaca sulanırsa daha hızlı ve kolay çimleniyor. Çimlenmeyenlerden tamamen umudunuzu kesmeyin, dengeli bir sulama ve sıcaklık ile çimleneceklerdir. Şu anda resim yok ama yakında eklerim.

Adenium konusunda tecrübe edinmiş arkadaşlar bir sorum oalacak: Akdeniz ikliminde kışın dış ortamda büyütebilen var mı? Ben adananın 200 metre rakımlı bir ilçesinde yaşıyorum. Adana ikliminden 1 derece farkediyor. Bu sene 1 adet plumeria, 1 adet adenium bahçeye dikip kışı atlatıp atlatamayacaklarını deneyeceğim. hadi hayırlısı Herkese bol çiçekli adeniumlar.

Eklenen Resimler

Düzenleyen AgacSevdalisi : 13-09-2011 saat 07:54 Neden: ekleme
AgacSevdalisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön