Sevgili Şenol Dalkıran, Aynı bonsai ağacından, aynı çiçekçi hatta, bir bonsai aldım ben de çok pahalı ama, çamın türü büyük olasılıkla Japon beyaz çamı diye türkçeye çevirmeye çalıştığım Pinus parviflora, bugünlerde budama yapıp biraz adam ettim onu

ama çook uzun yıllardır kök budaması yapılmamıştı sanırım, toprağı kötü kokuyordu, bonsai saksısından çıkardım, en az 1 metre kök budadım ağaçtan. Şimdi kendini toparlaması için çiçek saksısına diktim. Gerçekten bakımı yapılmamış yani. Balkonda keyfi yerinde gibi bu aralar. Bir ara bu ağaçla yaptığım şeyleri bonsai çalışmaları bölümüne koyarım ama ancak seneye. çünkü yeni bir saskıya bir dahaki bahar alacağım ağacı. Ben olsam bonsaiye sedir le başlarım, ki yarın gidip uygun sedir fidanları bakacağım, sedir hem estetik hem çok dallı hem esnek, dallarının ortasından falan kolayca sürgün verebilen küçük iğneli kısaca süper bi ağaç bence. Ben yarın uygun ağaç bulursam başlıyorum. İlk denemem konik ladin idare ediyor, adam olması için 2-3 sene lazım, fındıktan yapmaya çalıştığım kötü oldu onu bahçeye dikecem

şimdi elle tutulur bişey yapmak istiyorum. Sana da başarılar dilerim.