Peperomia cinsine ait bir kaç bitkiyi beğenip takibe almıştım, özellikle üzerinde durduğum bir tür olan graveolensi uzun süre araştırdım, fakat bulamadım bir türlü, oldukça zor bulunan bir tür olan bu bitkiyi sevgili sariefe sağ olsun benim için buldu

sayesinde bende aradığım peperomiama kavuşdum ve sonunda kıymetli türlerim arasında yerini aldı. (sariefeye buradan çok teşekkür ediyorum) Aslında tanışmışlığımızın pek yeni olmadığı bu bibergili ancak paylaşma fırsatım oldu, bakalım sizlerde beğenicekmisiniz.
Peperomia graveolens
Piperaceae (bibergiller) ailesine ait Peperomia graveolens, ekvatora endemik ve savunmasız bir tür olması gerekçe gösterilerek korunma altına alınmış bir tür. Yaklaşık 25 cm lik bir büyüme gösteren graveolenslerin dolgun, kırmızı ve yeşil renkli yaprakları oldukça albenili görünüme sahipler, benimde bol etli, iki renkli yaprakları ve muntazam görünüşü nedeniyle peşine düştüğüm bir tür. Pek gösterişli olmayan fakat yapısı nedeniyle oldukça ilginç bir görünüme sahip çiçeklerini bakalım görebilecekmiyiz.