View Single Post
Eski 11-09-2011, 13:32   #1349
koala980
Ağaçsever

koala980's Avatar

Giriş Tarihi: 17-10-2010
Ben de gardenyamın başından geçenleri paylaşmak isterim. Haziran ayında hediye gelen gardenyamın ilk iş saksısını ve saksı harcını değiştirdim.Forumda yazdığı gibi bir harç hazırladım fakat sanırım çok sıkı bir harç oldu. İş yerimde , odamda pencere önünde duruyordu ve sürekli havalansın diye camı açık tutumaya çalışıyordum. Ama yaprakları sararıp solmaya ve dökülmeye başladı. Toprağından nemini ayarlayamadım.Ve toprağın üst kısımında pamuksu yapılar oluştu.Daha az güneş alan yere koydum,sararmaya devam.Harcını değiştirdim ,sararmaya devam.Sulamayı daha sık yaptım olmadı daha az yaptım gene olmadı. Yeni harcını da ,yerinide ,sulanma sıklığını da sevmemişti. Harcını değiştirdim ve içine perlit ekledim.Alıp eve getirdim ve balkona koydum.Balkonda da barbekü için ayrılan yerin içine yerleştirdim. Harca perlit ekleyince sulama sıklığıı ayarlamak kolaylaştı. 5-6 gün suyu yetmeye başladı. Durduğu yerden dışarı doğru(aydınlığa) uzanan dallar sararmıyordu fakat soluk soluk duruyordu ben de daha fazla içeri doğru ittim. Çok az kısımı aydınlıkta büyük kısmı gölgede oldu yeni sistemde. Yeni yapraklar çıkardı fakat yapraklar eskisi kadar gür olmadı. Bu arada ilk günden bu yana hep üzeri tomurcukluydu. Döküldü yenisi çıktı,döküldü yenisi çıktı.Tomurcukların dipleri sarardı, karardı döküldü. Eve geldikten sonra yapraklar iyiye gitti tomurcuklarda dökülmeyi bıraktı. Ama hiç açmadılar. Bu arada bazen sabah akşam bazen ise sadece akşam sürekli fıs fıs yaptım. Toprakta leonardit olduğu için limon tuzu hiç uygulamadım. 15-20 günde bir besin verdim. Bu sabah itibariyle bir tomurcuk beyazlaşmaya başladı. Tam bu büyüklük ve beyazlaşma dönemminde de dökülen tomurcuğum olmuştu. Onu kapatarak fıs fısa devam ediyorum. Birde hala dış taraftaki yapraklar solgun. Bundan sonrası için önerileriniz neler olabilir. Mesela limon tuzu kullanayım mı? Forumu sık sık okuyorum ama henüz bitmedi ben de kendi çiçeğimin hikayesini paylaşmak ve önerilerinizi almak istedim. Hafif hafif kokular gelmeye başladı. Heyecanla bakliyorum. Fotoğrafını da eklerim ilk fırsatta.

koala980 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön