Teşekkür ederim Sevgili Kaptanzst; fazla malzemem yok (barut bitti yani

Ama kudret narlarım çatladı onları ekleyeceğim birazdan.
Dut pekmezi maceramıza gelince, mahallede bir arkadaşım var 88 yaşında yanlız yaşayan Şevket amca, biz onunla gittik Eminönü'ne onun sergi dediği çuval kumaşı gibi beyler alıp diktirdik. Sonra geldik onları dutun altına kazıklar dikerek bağladık. Sonra salla babam salla bir sürü dutumuz oldu. Şevket amca dediki hadi bizde büyük tencereler var bizde yapalım pekmezi gittik. Mutfak tam bir savaş alanına döndü, her yer kapkara dut

o kaynatıyor ben temizliyorum. O kadar uzun bir işlem olduki sinir oldum. Neyse kaynadı kaynadı bi lokma kaldı, sonra tülbentle süzdük oldu yarım kilo pekmezimiz

Onu Şevket amcaya bıraktım, öğrendim ben kendime yaparım dedim.
Sonra 3 gün tekrar dut biriktirdim bu sefer kendi yöntemimi uyguladım. Dutları yıkadım kevgirden geçirdim pişirmeden iki tencer dut suyum oldu sonra bıraktım kaynamaya, iyice koyulaşana dek yani toplamda 1,5 kilo filan kaldı kaynattım.
Çok kıymetli pekmezimi üçe böldüm, ağızında aft olan kızkardeşime bir reçel kavanozu verdim. Birde hamile kız kardeşime bebişe yarasın diye bir kavanozda ona verdim, kalanınıda sabahları aç karnına eşim ile birer kaşık yedik ve bitti. Valla kendim yaptım diye mi bilmem ama harika olmuştu.