View Single Post
Eski 09-09-2011, 20:15   #17
seyyah53
Ağaç Dostu
 
seyyah53's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2010
Şehir: Kırklareli
Mesajlar: 627
Gunumuzde ege ve akdeniz koyun irklarinin haricinde yerli butun koyun irklarinin anadolunun diger kisimlarina adapte olabilecegini dusunuyorum...

fakat ilk baslangicta koyun da sut ile baslamak hem maliyetleri arttirir hemde is gucu heleki yeni baslanan bir is ise zorluklar yasanabilir..

koyunculukta kesimlik kuzu uretimi icin ise baslamak maliyet ve is gucu ve bakimda kolaylik acisindan daha uygundur...

kesimlik kuzularda ince kuyruklu kuzularin yagli kuyruklu kuzulara gore kesim fiyati ince kuyruklularda daha fazladir...nedeni ince kuyruklularda yagin et icerisinde homojen bir sekilde dagilmadir..et daha lezzetlidir..

koyunculugu bilmiyor ve ilk basta bakici tutuyorsaniz kandirilmamaniz icin hic bir suphem yoktur...

ensar abi bu isi daha iyi bilir onun soyledikleri benimkileri gecersiz kilar...saygilarimla

seyyah53 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön