Sayın ankaramk bir keresinde koca yapraklı ananas almuştım yapraklarının dibinde kökler vardı bende suya koydum ama ortası çürüdü şimdikini ise hazır kökleri varken toprağa dikiyim dedim çünkü kökleri olunca topraktan besin alır büyür diye düşündüm şimdilik bir sorun yok ama tutması zor gibi. diğer 2.5 Aydır büyüttüğüm ananasımın toprağına kuru güvercin gübresi karıştırmıştım ama toprağında kurtlanma yaptı bende hemen köklerini yıkayıp yeni bir torf toprağa geçirdim inşaallah kendini kısa zamanda toparlar şimdi iyi görünüyor bir daha aynı hatayı yapmayacağım

sizde aynı hataya düşmeyin meğerse torf toprağa karıştırılan güvercin gübresi kurtlanma yapıyormuş. Arkadaşlar siz gübre olarak ne kullanıyorsunuz yardım ederseniz çok sevinirim ben arada sıvı besin veriyorum ( azot potasyum magnezyum içermektedir yazıyor) 1 litre suya karıştırarak haftada bir kere toprağına veriyorum bazen de maden suyunu asidi kaçtıktan sonra su yerine ananasa veriyorum acaba faydalı mı yoksa zararlı mı oluyordur bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırlarsa çok sevinirim teşekkürler...