merhaba, daha önce annemden gördüğüm usulle yoğurt yapamamıştım.bebeğimin olmasıyla tekrar yoğurt işine bulaştım bu sefer deneme yanılma yöntemine ayıracak vaktimin olmaması nedeniyle de bir makina aldım. içinde 7 cam kavanozu var. zaten yiyecekler konusunda pek çok insana göre takıntılı sayılırım organik sütü organik yoğurtla mayaladım, ilk denemede olmadı. organik yoğurt diğerlerine göre biraz kıvamsız acaba ondan mı?
bu arada 2 kavanoz denedim biri oda sıcaklığındaki sütle ki bu daha güzel olmuştu diğerine nazaran(kıvamı suluydu ve hafif ekşimsiydi), biri de parmağımı içinde 7 saniye tuttuğumda yakmayacak kadar sıcak olan süttü ki bu da sabah açtığımda heterojen bir kıvamdaydı...organik süt ve org. mayayla denemiş olanlar varsa ya da şunu yanlış yapmışsın diyen olursa minnettar olurum.çok teşekkürler.( bu arada makinada 5 saat 40 dk. kaldılar).
|