Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura
Sayın neşride gözünüz aydın. Çok güzel gözüküyorlar.
6 tohumdan çimlenen mi bunlar yoksa deneme amaçlı 2 tohum mu ektiniz.
Çimlendirme sürecini bir de sizden öğrenebilirmiyiz. Hangi şartları onlara hazırladınız.
|
Teşekkürler Sayın Tura.
Aslında benimki bir başarısızlık sayılır. Çünkü her bir renkten toplam 6 tane ekmiştim. 4 tanesi çürüdü.
Plastik bardaklarda, diatomit'e benzer bir maddenin içine kuyrukları dışarı gelecek şekilde ekmiştim. Aslında tohumların çok hassas olduğunu ve çürüme tehlikesinin olduğunu başta anlamıştım. Suda hiç bekletmedim. Nemi de belli belirsiz ayarlamıştım.
Tüm bardakları plastik (saydam) ayakkabı kutusunun içine yerleştirdim. Kutuyu da pencere önüne. Gün içinde sürekli aydınlık ve saat 14'ten sonra güneş alan bir yer. Kutunun kendi havalandırma deliği var. Gün içerisinde kapağı ara ara açıp kapatıyordum. Çünkü ısı ile buharlaşma oluyor ve kutunun üstünde birikiyor.
Ancak misafirim geldi ve bitkilerin olduğu odayı (mecburen) ona verdim. Bu arada, kutuyu istediğim gibi açıp kapatamadığım için nem dengesini ayarlayamadım. Ve.... dördü birden çürüdü maalesef. Ben de en azından bu kalan iki tanesiyle mutlu oldum. Renkleri de en sevdiğim renklerdenmiş.
Bir tanesini (büyük olanı) dün saksıya toprağa aldım.