View Single Post
Eski 05-09-2011, 21:29   #1
fatma sunay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-01-2010
Şehir: istanbul-kemaliye
Mesajlar: 1,281
domates çılbırı

Name:  Resim 017.jpg
Views: 1051
Size:  31.9 KB

Name:  Resim 018.jpg
Views: 930
Size:  21.1 KB

Name:  Resim 020.jpg
Views: 1006
Size:  42.9 KB

Name:  Resim 021.jpg
Views: 1011
Size:  38.6 KB

Name:  Resim 022.jpg
Views: 1094
Size:  51.7 KB


Sevgili Uzaylı siz yöresel yemeklere meraklı olduğunuz için bu yemeği sizin için görüntüledim.

Bugün domates sosu yapmak için bir kasa domatesi rendelemeye başladım. Ablam biraz domates doğra bugün çılbır pişireyim dedi ve rendeyi bıraktım domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğradım.
Bu arada ablam soğanı doğradı bol sarmısak soydu soğanlar pembeleşinceye kadar yağda çevrildi domatsler ilave edildi sarmısaklar ilave edildi. Tahmini bir su bardağı ince bulgur içine ilave edildi pişmeye bırakıldı.Maydanoz da doğrayabilirsiniz.

Domatesler suluysa fazla su konulmaz susuz etli domates ise su ilave edilir. Biz soğanı kavururken bir kaşık acı biber salçası koyuyoruz. Çünkü acılısını seviyoruz.
Bulgurlar pişince yemek pişmiş demektir. Afiyet olsun....

fatma sunay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön