View Single Post
Eski 05-09-2011, 19:23   #2734
Yakup Ünal
Ağaç Dostu

Yakup Ünal's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drmdurdu Mesajı Göster
Gojiyi kaç santim boyundayken budamak gerekir (çeşitli forum ve kaynaklarda 30 cm, 60 cm, 90 cm ve 1,5 m gibi rakamlar var).
Ayrıca şunu da sormak istiyorum. BİM'de satılan Çin'den ithal kuru goji meyvesinin tohumlarından yetiştirdim. Bu tohumun sizlerin yetiştirdiği gojilerden bir farkı var mı?
sayın drmdurdu;
Ben de goji beriyi ilk ağaçlarını satın aldım daha sonra satın aldığım gojilerden diktim amam bimden almamıştım daha sonrada cinden tohum siparişi verdim NQ-1
sonuç itibariyle deniyorum devamlı
Tohumdan yetişen herşey aslı gibi olacak diye birşey yok attığınız 100 lerce tohumdan belkide 1-2 tane güzel kaliteli çıkabiliyor.
yaklaşık bir yıldır her ortamda goji yetiştirmeye çalıştım ve benim görüşüme göre ilk 2 yıl gojiyi budamaya gerek yok ama şekillendirmek istiyorsanız yani yan kolların şeklini vermek istiyorsanız 30-60-90-1,5 nereden budadığınızın önemi yok çünkü kestiğiniz yerden hemen altından yine büyümeye devam ediyor bir iki yan kol atarak.
budamaz iseniz de yan kol atıyor sorun yaratmıyor. toprak sevyesinin 60-90 santim altındaki bütün kolları alın ki meyve verecek kollar aşağı doğru büküldüğünde meyve verimine bastyor yere değmesin 1,5 metreden sonrada yukarı gitmemesi için devamlı kesin 1,5 üstünü pıdayınAna gövde kalınlaşıp ağaç görünümünü aldığında bıdama önemli çünkü meyve verecek dallar budama ile oluşacaktır.

Yakup Ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön