View Single Post
Eski 05-09-2011, 11:03   #1034
h.ışık
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Önen Mesajı Göster
Bir kaç sebebi olabilir.

Fazla sulama çiçek tutumunu engeller. Döker.

Eğer sırık domates ise ki_ öğle görünüyor_ koltuk alma yapılmadıysa fazla çiçek bağlamaz ama hepsini dökmez.

Gizli düşman tripsi olabilir. Çiçek açar ama meyve bağlamaz. Çiçek sap kısmından kesilmiş gibidir, düşer. Eğer yoğun ise tüm çiçekleri kırar.

Sanki bir çiçekte tripsi var gibi ve bazı yapraklar da sararır.

Tripsiyi anlamanın yolu,

çiçeğin altına beyaz bir kağıt yerleştirip parmağınız ile _ baş ve orta parmak yaya gibi gerilir_ sertçe vurmaktır. Bu durumda hastalıklı çiçekler düşerken;

beyaz kağıt üzerinde küçük sarı sinek benzeri şeyler _ bir az zor görülür ve hareket eder_ tripsi varlığıdır.

Bu üç ihtimal dışında ne olabilir, bilemiyorum.

Saygılar.
Sayın Halil Önen, cevabınız için teşekür ederim.

Sulama konusunda dikkat etmeye çelışıyorum özellikle fazla sulamamak için elimle toprağı eşeleyip 1-2 cm kadar derinleride kurumuş ise suluyorum.

Türünü bilmiyordum. sırık domates olduğunu söylediniz. tekrar teşekür ederim. Bilmediğim halde 1 koltuk haricinde diğer tüm koltukları almaya çalıştım. (unuttuğum/görmediğim yoksa) Bu da değil diye düşünüyorum.

Daha önce de tripsi hastalığının teşhis metodunu anlatmıştınız onu okuduktan sonra test etmiştim. ancak çiçek yaprakları kurumaya başlamıştı. sarı sinek benzeri birşey değilde toz aramıştım. bu uygulamayı taze çiçekte tekrar deneyeceğim.

Uygulama hakkında bilgi veririm.
saygılar.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön