View Single Post
Eski 04-09-2011, 20:24   #381
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maliyeci-38 Mesajı Göster
Teşekkür Ederim Sayın Nuri Hocam. tavsiyeleri uyguladım ilk olarak ananasımın toprağını köklerini kurtlu topraktan iyice arındırmak suretiyle perlit karışımlı torflu toprakla değiştirdim. torf toprağın üzerinde asla hayvani gübre veya normal toprakla harmanlamayınız diye büyükçe bir dikkat notu var. onun için hurmaların saksısını açarken bahçe toprağına karışımıiçin verdiğiniz ölçeği uygulamam sorun olur mu ? ananasa yaptığım yöntemi hurmaya da köklerini arındırarak uygulamayı düşünüyorum tabi bahçe toprağına perlit karıştırarak. Hocam yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim sağlıcakla kalın Saygılarıma...
Merhaba sayın Maliyeci-38

Tavsiye edilen önerileri ananas için uygulamışsınız, süreci dikkatlice takip edin aşırı sulama yapmaktan kaçının, ananas bitkisi Epifit özellikleri taşır susuzluğa karşı direnci vardır.

Bitki toprağı torf olduğu için dikkat edelim, toprağınız nemini kaybederse su alımı zorlaşır, toprağınızı ıslak değil nemli tutmaya dikkat edelim.

Hurmanızın bahçe toprağına torf karıştırıyorsunuz, torfun içine bahçe toprağı değil... Toprağınız kumlu süzek demiştiniz, torf karışımı toprağınızın nem tutma kapasitesini arttıracaktır ve zaman içersinde humuslacaktır.

Hurma saksının içindeki toprağı yüzeysel olarak temizleyin, yapmış olduğunuz toprak harcı ile yeni saksına naklini yapın, dikkat edelim kök sistemini kesinlikle dağıtmadan zedelemeden ...

Bu başlığımız budama ve budama sonrası bakım biliyorsunuz, hurma kök budamasından başlayıp arada ananas bitkisininde bakımını yaptık, konu başlığını bulamadım buradan paylaştım bitkileriniz hastalıklardan uzak olsun temennisi ile saygılarımı sunarım.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön