Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agozce
Sevgili charlaux, güle güle büyütün. Bu annenin kakaosu nu ne için yetiştireceksiniz. Yani kakao agacına pek benzemiyor. Kullanım alanı nelerdir.
(Birde maymun kakaosu var(Herrania sterculiaceae-herrania pulcherrima tree).. Çiçekleri bir harika..meyveside içecek yapılıyormuş. Bende bunun tohum veya fidesini arıyorum)
|
Merhabalar,
Aslında şans eseri buldum bu kakao çeşidini,ebayde kakao tohumu araştırırken karşıma ilk çıkan bu oldu.Diğer adıda madre de cacao.Kahve ve kakao ağaçlarının gölgeliği olarak kullanılırken bu çeşidin en kolay büyüyen türüymüş,ayrıca soğuğa dayanabilen bir tür (15 dereceye kadar dayanabiliyor) Bu meyve ağacı türüne çok fonskliyonlu ağaç deniliyor ve en önemli ikinci tür;yani bu türe başlamak isteyenler için en uygun tür kanımca.
Ad vermek doğru mudur bilmiyorum ancak ben iyi bir deneyim yaşadığım için size tavsiye edebileceğim bir ebay satıcısı var.Sağlık sertifikasız 15 liraya satılıyor,ben sağlık sertifikasıyla 50 liraya aldım ve 40 gün içinde elime ulaştı (ben biraz şehre uzak bir kesimde yaşıyorum,onu da göz önünde bulundurmak lazım ) Ve bu kadar uzun süreden sonra 2 günde çıkması (kontrol ettim tohumuyla bağlantısı var) beni çok mutlu etti.

Herkese tavsiye edebileceğim bir tür oldu bu;hele Akdeniz ve Ege bölgesinde yaşayanlar için kaçırılmaması gereken bir tür olduğuna inanmaktayım.(kolay olması açısından

) Size özel mesaj olarak atıyorum ismini,maymun kakaosunu ona sorabilirsiniz ,istek üzerine de tohum getirtiyor Belize'den çünkü
Umarım yardımcı olabilmişimdir