View Single Post
Eski 02-09-2011, 12:34   #43
Halil Önen
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Maliyeci-38 Mesajı Göster
]beyaz pamuksu yapılar (külleme)[/COLOR] Merhaba Mine Hanım. Eklediğiniz fotoğraflar,Küpe çiçeğimdeki hastalığı tanımlamamda yardımcı oldu teşekkür ederim. Küpe çiçeğimde de aynı hastalık var. çiçeğimin üzeri beyaz pamuksu un serpilmiş gibi bir yapıyla kaplı ve yeni çıkan gözleri filizleri kaplayarak gelişimini durduruyor ve yaprakları küçük kalıyor. Ancak çiçeğim çiçeklerini açmaya devam ediyor ama çiçeğimin yapraklarını öyle görmek beni çok üzüyor ve ne yapacağımı bilmiyorum. Yaprakların üzeri kızarıyor ve yeni yapraklar hafice kenarlardan kıvrılıyor yaprağın altına baktığımda ise küçük beyaz sineklerin uçuşup kaçtığını gördüm bu hastalıkla mücadelede ne yapabilirim . Yardımınıza çok ihtiyacım var yardım ederseniz çok sevinirim Saygılarımla...

Beyaz sinek
Sn. Maliyeci_38

külleme farklı bir _ mantari_ hastalık. Bakırlı ilaçlar kullanılır.

Anneminde küpe çiçeği var;

beyaz sinek ve akar hastalığına benziyor sizin ki...

Küpe çiçeği beyaz sinek, akar ve yaprak bitlerine çok hassas...

Acil tedavi istiyorsanız benzer hastalık için mostar kullanmalısınız. Üçüne de çok etkili. Zehirlidir, kullanmada dikkatli olamak gerekiyor. Yaprağın üstüne sulandırıp attığında altındaki zararlıları öldürebiliyor.

Mostar 650 gr. da 10 tl. ile satılıyor ve bir sırt tulumbasına (15lt.) 2 en çok 3 çay kaşığı konuyor. 5 çay kaşığı bitkiyi ya da çiçeği durdurabiliyor.

( bir dosttan bir çay kaşığı alıp 10 lt. suda kullanmak hiç maliyet gerektirmezdi ama..)

( Küpe çiçeği ve acil olmasa bu ismi ( mostar)yazmaya elim varmıyor.)

Saygılar

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön