Aero/nft
Ph 6.0 ile 6.2,
Ec 1.2 ,
ilk cicekten, ikinci cicege kadar verilen besin degerleri.
N 120
P 55
K 160
Ca 120
Mg 36
Fe 4
S 118
Ph 6.0 ile 6.2,
Ec 1.4,ile 1.6
ikinci cicekten itibaren verilen besin degerleri.
N 130+5
P 55
K 300
Ca 150
Mg 36
Fe 4
S 115
Mn 0.8
Bitki digerlerine nazaran hizli bir sekilde gelismekte.digerlerinin 1 toprak+1perlite cok yavas gelismekte.
Perlitte olan domatese ayni degerde besin erigini Ec 2.1 ile 2.5 PH.5.8 ile 6.0 arasi olarak veriyorum.
Geceleri havanin soguk +10 olmasina baglantili olarak gelismeleri cok yavas ilerlemekte.
Aero/nft doamtesler diger domateslerle ayni ortami paylasmasina nazaran gelisme normal bir sekilde ilerlemekte.Ust yapraklar assagiya dogru kivrilmakta nedenini koklerin islak olmasina bagliyorum.
Kullandigim sistem ornek veriyorum nemin 65 sicakligin 20 derece oldugu ortamda 1saat:35 dakkia sistem calismiyor,zaman dolunca pompa suyu 5 saniye spreyledikten sonra duruyor.bunu 5 tekrardan sonra pompa 6 nci seferde 3 dakika calisiyor.Koklerdeki tuz badanasini silmek-dengelemek icin.Nem ve sicaklik degisirse pompanin calisma zamanida degismekte
Ornegin nem ve sicaklik sensorlerinin adapte edildigi mikrokontrollu bir plc elektronik devreye belli nem ve sicaklik aralarinda pompanin ne kadar oranda calismasini ogretir ve uygulatirsaniz bu sistem daha randmanli olur dusuncesindeyim.Veya kaba taslak/tahmini zamani siz ayarlar ayni tempoda sistemi goturebilirsiniz.''Sensorler gelcegin kolayligini hissetiren araclardir.''
Popma durduktan sonra koklerde kalan son suyun bekleme sureside onemli rol oynuyor.(Kok/nem sensoru)
Ust yapraklarin kivrilmasi domatesde sulfur eksikligi etkisi dusuncesindeyim,ilk baslarda demir eksikligi gibi gosterdi yeni cikan yapraklarda yaprak sapindan yaprak ucuna dogru aciklik/sararma bu butun bitkide olursa demir eksikligi sadece ust yapraklarda olusunca ust yapraklarin kivrilmasida dahil sulfur eksikligi yasanmakta, demir eksikligine denk effekt vermekte,farki butun bitkiyi acik yesil bir elbiseye burumesi nedeni sulfur ve nitrojen uyusmazligi derken sorunu koklerin uzun sureli islakligina bagliyorum.herneyse..!]
Simdiki hedef gunesin, bulutlarin arkasina aylarca saklandigi bu diyarda fosfor demir ve kalsiyum goz onune alarak ciceklenmede,cicekleri dusurmeden domatesleri gorebilmek.
Saygilar.
Düzenleyen matrakmurat : 01-09-2011 saat 20:52
Neden: eksik kelime
|