Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sayın Terra;
Muhteşem bir koleksiyona sahipsiniz, dilerim kalanları sağlıkla yaşatabilirsiniz.
Clematis cinslerinin arasında kokulu olanlar var tabii, ama hepsi değil, bunu kast etmiştim 
Sevgiler.
|
Adalet Hn., çok teşekkürler. Gerçekten de koleksiyon güzel bir tanım. Bu çiçekte insanın içindeki koleksiyon ruhunu tetikleyen bir şey var sahiden. Hatta bazı Clematis kitaplarını Antika Koleksiyoncuları Klubü bastırmış. Farkına varmadan bizler de kapıldık bu tutkuya sanırım, o yüzden küçücük bahçelerimizi çeşitleriyle doldurduk bile. Bizde olmayan bir tür satıldığını duyunca hemen adrenalin katsayımız artıyor. Bir komşum bendekileri beğenip gidip kendisine 3 tane Bauhaus'tan almıştı, bahçesinde tırmandıracak yer olmadığı için yüksek direkler dikmiş, üzerine de enine ikişer yatay parça çakmış, telgraf direği gibi görünüyor, ama ne kadar şık durduğunu tarif etmek zor. Yakında onu da harıl harıl Clematis toplarken görürüz herhalde.
Bu arada koku konusunda haklısınız, benim de bahçeye ekme önceliğim hep kokuydu. Buna ilk istisnam Ortanca'ydı, ikincisi Clematis oldu. Bu nedenle de Clematis'leri yasemin, gül, hanımeli, karanfil, lilyum, hosta gibi kokulu çiçeklerin arasına karıştırmaya, bulabilirsem kokusuz köşelerdekilerin aralarına kokulu Clematis türlerini ekmeye çalışıyorum. Sonuçta yaz bahçesi rengarenk olmalı ama bu yetmez aynı zamanda da mis gibi kokmalı.
Herkesin Bayramı kutlu olsun.