View Single Post
Eski 29-08-2011, 06:43   #1156
Maliyeci-38
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2011
Herkese Merhaba. Sorunlarımızda bizlere yardımcı olduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim. benim sorunum saksıda yetiştirdiğim küpe çiçeğim ile ilgili. Küpe çiçeğimin yapraklarının üzerinde beyaz toz gibi sanki un serpilmiş gibi bazı oluşumlar gözlemlemekteyim. çiçeğimin yapraklarına yakından baktığımda üst tarafının beyaz tozlarla kaplı olduğunu ve bu nedenle gelişimlerinin durduklarını görüyorum ve bu beni çok üzüyor. Halbuki yeni yeni tomurcuklar açıyor ve ardı ardına tomurcuklar veriyor.ama çiçeğimin alt kısımlarında ki yapraklar yer yer kızarmış şekilde ve üzeri beyaz tozla kaplı ve bu bitkinin her yerinde mevcut sanki çiçeğime un serpilmiş gibi.yanlardan tam yeni bir göz açıyorken hemen üstü beyaz tozlarla kaplanıyor ve yaprakları daha tam büyüyemeden gelişimleri duruyor. büyük yaprakları ise kenarlardan içeri kıvrılmış şekilde ve yaprağın altına baktığımda küçük beyaz sinek gibi bir şeylerin uçuştuğunu fark ediyorum. bu sorunumdan dolayı çiçeğimin gelişiminin durmuş olması beni ve annemi çok üzüyor.tam yeni bir gözden tomurcuk açacak ve kendine gelecek diyoruz yeniden beyaz tozla kaplanıyor ve yaprakların kenarları içe doğru kıvrılıyor ve yine aynı uçuşan beyaz küçük sinekler . çiçeğim bunlara rağmen çiçeklerini arka arkaya açıyor. çiçeklerini izlemesi gerçekten mükemmel ama yapraklarının gelişemeden beyaz tozlarla kaplanıp sertleşmesi acı verici. bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. bu durum diğer çiçeklerimin başına da geliyor. çiçeklerimin göz göre göre beyaz toz ve küçük sinek gibi beyaz böcekler yüzünden küsmesi ne yazık ki tüm şevkimi kırıyor. Değerli arkadaşlarım bana bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim . çiçeklerimin başına gelen bu durumu hiç bir şey yapamadan seyretmek çok acı veriyor. lütfen yardım ederseniz çok sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim Saygılarımla...

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön