Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feriha
... Sn. sarıefe, su sümbülünü genişçe altı kapalı büyükçe bir saksıda (377 nolu mesaj 2. resim) altına toprak, torf koyup bitkiyi yerleştirdikten sonra bolca klorsuz su koyarak yetiştirmeye çalıştım. Su eksiğini klorsuz devam ettiremeyip hortumla çeşme suyu vererek devam ettim. Sıvı çiçekli bitkiler için gübreli su hazırladığımda ara ara su sümbülüne de verdim. Teras uzun süre güneş alıyor. 5-6 saat tam güneşte.. Çok yayıldı, saksıyı rahatlatmak için köklenen yeni bitkileri kesip küçük altı kapalı seramik saksılara aldım. Aynı şekilde altta toprak, torf var. Üzerine dört parmak aşana kadar su ekliyorum. Açan sümbül ayırdıklarımdan bir karış yükseklik ve genişliğinde bir saksıda.. Ana bitkide görünürde çiçek yok. Ama açan güneşi daha çok görüyor. Koku alamıyorum. Çiçek çok narin, hemen bozulacakmış gibi.. Umarım yakın zamanda sizin sümbülünüz de açar.
|
Sevgili feriha ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. Sorucak soru bırakmamışsınız

Benimkilerde terastaki bir akvaryumdalar. Yalnız sizinkinden farklı olarak benim akvaryumda torf ya da toprak yok. Bir de teras hep aydınlık olmasına rağmen direk güneş görmüyorlar. Gübre olarakta akvaryumun içindeki balıklardan çıkan hayvansal gübreyi kullanıyorlar. Bir öbeğini sizin gibi altı topraklı, sıvı gübreli bir kaba alıp güneşe koyayım bakalım nasıl olacak. Tekrar teşekkürler. Bol çiçekli günler...