Birkaç sayfa önce tartışılan konuyla ilgili sormak istediğim birşey var.
Bahçemde 7-8 m2'lik çiçek alanı olarak planladığım bir alanı ciddi şekilde bermuda çimi sardı. Okuduğum kadarıyla elle yolarak veya toprağı çapalayarak bu "ot"tan tam anlamıyla kurtulmak mümkün gözükmüyor. Çevreye verdiği zarardan ötürü ot ilacı kullanma taraftarı da değilim. Anladığım kadarıyla 5-6 kat gazete katmanı serip, üzerine de katman katman kahverengi ve yeşil ev/bahçe atıklarını serdiğimiz zaman hem o bölgede bu ottan kurtulmuş oluyoruz hem de kompost oluşturup toprağı iyileştiriyoruz.
Yalnız, benim burada takıldığım nokta gazete kağıdı... Biliyorsunuz Türkiye'de gazeteler hep renkli, sadece siyah-beyaz gazete kağıdı bulmak hem zor, hem de zahmetli bir iş. Ancak, kendi biriktirdiğim gazete kağıtlarını kullanmak ile ilgili de bu sebepten ötürü tereddütlerim var.
Sizce, en azından Milliyet, Hürriyet vs... gibi daha büyük gazeteler, renkli mürekkeplerini doğaya zarar vermeyen soya gibi maddelerden mi elde etmişlerdir? Nette araştırdım ancak bir sonuca varamadım. Sizce elimdeki gazete kağıtlarını kullanmalı mıyım?
|