View Single Post
Eski 27-08-2011, 15:30   #421
feriha
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Sevgili Günüm, su sümbülünden koku alamıyorum. Akşam üzeri tekrar bakarım. Ama benim teras bol kokuludur. Kapıdan adım atınca gardenya ve ful kokularını hisseder pek mutlu olurum. En sevdiğim bu ilk adım attığımda aldığım hoş kokulardır. Acaba çok az kokuyor da ben mi alamıyorum bilmiyorum..

Sevgili Sevim4, çok güzel açan leş kaktüsünü biraz inceledikten sonra baktım ki sinekler bayram ediyor ve burnuma gelen o güzel kokuları bastırmaya çalışan bir garip koku yayılıyor.. en uzak köşeye acilen yerleştirmeye karar verdim. Acaba hep bu şiddette kokacak mı?? Galiba ben bu kadar güzel açmasa da, hatta çok çirkin açsa da güzel kokan bitkileri tercih edeceğim..

Sn. sarıefe, su sümbülünü genişçe altı kapalı büyükçe bir saksıda (377 nolu mesaj 2. resim) altına toprak, torf koyup bitkiyi yerleştirdikten sonra bolca klorsuz su koyarak yetiştirmeye çalıştım. Su eksiğini klorsuz devam ettiremeyip hortumla çeşme suyu vererek devam ettim. Sıvı çiçekli bitkiler için gübreli su hazırladığımda ara ara su sümbülüne de verdim. Teras uzun süre güneş alıyor. 5-6 saat tam güneşte.. Çok yayıldı, saksıyı rahatlatmak için köklenen yeni bitkileri kesip küçük altı kapalı seramik saksılara aldım. Aynı şekilde altta toprak, torf var. Üzerine dört parmak aşana kadar su ekliyorum. Açan sümbül ayırdıklarımdan bir karış yükseklik ve genişliğinde bir saksıda.. Ana bitkide görünürde çiçek yok. Ama açan güneşi daha çok görüyor. Koku alamıyorum. Çiçek çok narin, hemen bozulacakmış gibi.. Umarım yakın zamanda sizin sümbülünüz de açar.

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön