26-08-2011, 18:19
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2008
|
Mahmutlar Beldesi ve Gözlemlerim

(29.04.2011) “Mahmutlar Antalya ili Alanya ilçesine bağlı bir beldedir. Alanya`nın, ilk belde belediyesidir. Belde sınırları içersinde “Laertes” Antik Kenti ve “Naula” Antik Kenti bulunmaktadır. Antalya`ya 150 km, Alanya`ya 8 km mesafede bulunmaktadır.”
Üç gün arka arkaya yaptığım balık avlarından sonra iyi bir uykuyu hak etmiştim. Öğlen saat 13.00 kadar deliksiz uyumuş, rüyalarımda yakaladığım ve kaçırdığım balıklar ile tekrar yüzleşirken, kâh gerilmiş kâh sevinmiştim!
Saat 13.00 sırası uyanıp önce duş sonra kahvaltı ve sohbet için Mahmutlar sponsorum olan Saruhan Grand Bazaar sahiplerinin yanına gittim.

Birlikte hoş sohbet ettik. Gezimi ve amacımın ne olduğu sorulduğunda yurdumu ve yurdum insanını tanımanın dışında, yaptığım balık avlarının hikâyesini yazacağımı söyledim.
Amacım gezdiğim yerlerin görselliklerini ve güzelliklerini tüm dünyaya duyurmaktı.
Daha sonra Mahmutlar beldesini tanımak için yapacağım küçük gezi de, bana Mustafa Saruhan rehberlik yaptı. Alanya’dan sonra kıyıya paralel kurulmuş Mahmutlar beldesi bir Avrupa şehrini andırıyordu; planlı yapılmış lüks binalar tertemiz sokaklar, caddeler ve parklar. Yaklaşık beşyüz metre ile bir kilometre eninde kıyıya paralel uzanan bu beldenin hemen arkasında muz bahçeleri ve köy hayatı devam ediyordu.

|
|
|