View Single Post
Eski 26-08-2011, 05:40   #90
Maliyeci-38
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 13-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harra87 Mesajı Göster
Geçen sene temmuz ayında diktim 1 kış geçirdi. Daha çiçek açmadı meyve de vermedi.
Genelde edindiğim bilgilere göre anamur da yetiştirilen muzlar 1 sene içerisinde meyve verip ömrünü tamamlıyorlarmış sonra ise o ağaç kesilerek yanından bir başka fidan sıkarak o da 1 sene sonra meyve veriyormuş. Yaptığım araştırmalara göre muz ağacı topraktaki tüm besini emermiş bu yüzden toprağa sık sık besin takviyesi yapılması gerekiyormuş. kışın ise bulunduğu yerin bakı durumuna göre kışın bol güneş alıyor ise yani güney cephede ise bir sorun olmamalı bir de denizden nemli hava geliyorsa değmeyin keyfine ancak kar yağıyor ve karın altında kalıyorsa sorun teşkil edebilir belki fiziki olarak belirti olmayıp meyve vermemezlik yapabilir. maşallah çok güzel muz ağacı yetiştirmişsiniz ben olsam kışın hava sıcaklığına göre seraya alır ve ısıtmasını sağlardım tabi burada muzun cinside önemli hangi boya gelince meyve vereceği gibi mesela benim söylediğim anamurdaki muzlar için geçerlidir ama sizin muz ağacınızın cinsine göre farklı türde gelişme gösterebilir. önemli olan sıcak ve nemli havayı sağlayabilmek ve toprağının besinsiz kalmasını önlemek tabi ben muz yetiştirmedim ama yetiştirebilmek için yaptığım araştırmalar sonucunda bu bilgileri edindim. benim muz ağacı yetiştirebilmek için ne yazık ki antalya **** mersin anamura gidip fide almam gerekiyor çünkü evim kayseride inşaallah ağacınızı hayırlısıyla yetiştirip meyvesini alabilirsiniz Allah kolaylık versin hayırlı günler ...

Maliyeci-38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön