Konu: Nergis
View Single Post
Eski 25-08-2011, 23:34   #994
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Soğan içinde çiçek

Sn pria, mesajı yazdım ama kayboldu tekrar yazıyorum. Burada kimsenin bilgiçlik tasladığını düşünmüyorum. Bazı soğanlarda 5 oC özel (Special) pre-cooling olarak geçer. vs genellikle soğanlar 9 oC da soğuklatılır ve köklendirilir. Biz special pre cooling e "Preparasyon" diyoruz, bu sıcaklık, LALE soğanlarına çok erken çiçek almak için uygulanır. Sonuçta 12 hafta 5 oC da tutulan soğanlar, 16 oC a dikilirlerse 30-40 günde çiçek açarlar.

Ancak soğanları bu sıcaklığa koyduğumuz zaman içinde çiçek oluşmuş olmalıdır. (G durumu, yani dişi organın-Gyneceum oluşumu tamamlanmış olmalı) Lale, nergis gibi soğanların içinde çiçek oluşumu 17-18 oC da (Yaz aylarında )3 ayda olur (genellikle Ağustos ortasında tamamlanır) , hatta nergis soğanlarında söküm zamanı çiçek taslağı oluşmuştur.

Diğer taraftan eğer, çiçek oluşumu tamamlanmadan soğuk depoya konulurlarsa çiçekler açmaz veya dumura uğrar (abortion). Çiçek oluşum esnasında ETİLEN de çiçekleri bozar, yani elma, sebze deposuna lale soğanı konmaz!! Çünki sebze ve meyveler Etilen üretirler!!

Şimdi soğan içinde birkaç resim yüklemeye çalışacağım.

Eklenen Resimler

Düzenleyen kgursan : 25-08-2011 saat 23:38 Neden: noksanların düzeltilmesi
kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön