Ben 3 adet oya ağacı aldım. İki tane 30 cm lik fide beyaz renkli idi. Çok güzel kıvır kıvır çiçeklerini görünce dayanamadım aldım. Yeni edindiğimiz küçük yazlığımızın bahçesinden açılan kapının dışına her iki tarafına ektim. Budama veya tellendirme ile yolu kapattırmamayı düşünüyorum. Birde koyu kırmızı ve boylanmaz denen nefis çiçekli 80 cm civarında daha çalımsı tipli bir ağaç fidesi daha aldım. Ancak onu toprağa ekmeğe fırsatım olmadı sulama konusundada bir şey yapamayacağım çünkü tekrar işe dönmek zorunda kaldım. Şimdi suzuz beni bekliyor. Yeni komşularımdan sağolsun bir teyze arada su atarım ben üzülme dedi. Ancak kimseye de yük olmak istemediğimden Allah Razı olsun dedim ama aman teyse ne olur sula diyemedim.
Şimdi aklım orada 8 gün civarı aradan sonra yanına ulaşacağım fidemin bu zaman zarfında sıkıntı olurmu sanki oradayken bile yaprakları kuruyordu. Güneşten mi az mı geliyor su bilemiyorum. Belki yeri değişti yönü değişti saksıdan çıkarmadıkdı ama. Birde hep çiçekleri tohuma kaçıyordu acaba oda fazla mı su istetiyor.
Ne olacak acaba şimdi ben dönünce onu eker sularım ama ektikten en fazla 1 hafta sonra onu gene yalnız bırakacağım ve sulanmayacak. Suya ne kadar isteği var acaba kuraklığa dayanırmı?
Büyümeyen cins diye aldım kırmızıyı acaba budamadan ve dallanma biçiminden dolayımı büyümüyor yoksa hep cinsi çeliklede çoğaltsam aynı büyümeyen cins mi olacak.
Teşekkürler.
|