View Single Post
Eski 25-08-2011, 09:56   #398
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,409
Sayın cantokuri, ben bu işin eğitimi almış biri değilim. Kendi bahçemde bitkilerim ile o kadar haşır neşir oluyor, okuyor ve hocalarımıza danışıyorum ki, tahmin edemezsiniz. Durum böyle olunca gözlemlerimi de yazıyor ama sonunda da yine siz hocalarımıza danışın diyerek cümlelerimi bitiriyorum.

Sıcak havalarda geceye ıslak toprakla giren çimlerde çoğu kez mantar hastalığı görülmektedir. Bu yüzden mutlaka sulamayı sabah erken saatlerde yapmalısınız. İsterseniz daha sonra da yapın ama geceye toprak nemli girmesin.

Kökboğazı çürüklüğü hızla yayılan bir hastalık. Bu yüzden derhal müdahale edilmeli. Bunun için de sulamayı kesin veya sulama aralıklarını genişletin. Önce dezenfektan yapın. Bana tavsiye edilen Huwasan dı. Huwasan bulamazsanız yerine geçebilen Peras da olabilir oxy de. Bununla topraktaki patojenler temizlenecektir. Bundan iki gün sonra ilaçlama yapabilir yani fungasit kullanabilirsiniz. Ben Sportak kullandım. Buna da Pilpen veya Benlate eklemem tavsiye edilmişti, ben benlateyi buldum onu kullandım.
Sportak kökboğazı çürüklüğü için çok iyi netice verdi. Daha sonra da hastalık bertaraf edilince iki kere Turf Set (çim aktivatörü) ile devam ettim.

Bunlar benim bahçemde denediklerim. Siz yine de hocalarımıza sorun. Ondan da daha iyisi onların yazdıklarını bu başlığın ilk sayfalarında bulacaksınız onları okumaya gayret edin.

Kolay gelsin. (Çimlerinden derdi olanlar kulübüne hoş geldiniz)

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön