View Single Post
Eski 25-08-2011, 08:18   #396
cantokuri
Yeni Üye
 
cantokuri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-12-2006
Şehir: Bakü, İstanbul, Antalya
Mesajlar: 27
Çok sağolun Güler, geniş bir bilgilendirme yapmışsınız eminim bir çok kişinin işine yarayacaktır bu deneyimler. ben de elimden geldiğince deneyimlerimi paylaşacağım.

Söylediğiniz gibi ben de öncelikle çimde ki hastalığı tespit edip kontrol altına almak istiyorum, gübre uygulaması yapmadım. Fotoğrafları da hastalığı tespit edebilmek için paylaştım aslında ve tabii kullandığım ilaçların faydalı olup olamayacağına. Burada istediğim ilaçları bulabilir miyim bilmiyorum geleli henüz 4-5 gün oldu. Örneğin dezenfektanı hangi isimle bulabilirim, gördüğüm kadarıyla buradaki ilaçlar genelde Rus malı, araştıracağım.

Aslında bugün fotoğraflarını paylaştığım alanda yeni yuvarlak sararmalar tespit ettim canım sıkıldı): Sararan bölgelerdeki çim hortumla su tutulmuş gibi yere yatıyor.

Yeni yapacağım bölgeye torf kullanmıyorum çünkü malzemeyi tanımıyorum paketli torflar ama içlerinde çok lif var ve küf kokuyor gibi geldi. Zaten sorunum mantarken, tekrar mantara yol açacak malzeme kullanmak istemedim. Serimden sonra humik asit ve dikkatli sulamayla kumun dezavantajını yok edebilirim diye düşündüm.

Ek olarak, çim bakımının meşakkati konusunda Mine hocam çok haklı, bunu en iyi golf sahalarında ki greenkeeperlar bilir sanırım, ayrı bir uzmanlık konusu(:

cantokuri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön